Minneord om redningshunden Odin

odin
Redningshunden Odin

Fredag 26.06.15 reiste Odin til hundehimmelen etter noen ukers sykdom, litt over 14 år gammel. Han ble godkjent redningshund høsten 2005, og ble pensjonert etter en kneskade han pådro seg påsken 2013, like før han fylte tolv år. Han rakk å bli re-godkjent 4 ganger.

Vi startet treningen i NRH i februar 2003. Høsten 2003 ble Odin røntget og fikk påvist HD grad E med forkalkninger på begge hoftene. Dermed så det ikke ut til at Odin skulle kunne bli godkjent som redningshund.  Det var da krav om at hunder som skulle godkjennes, måtte være fri for HD. Vi fortsatte imidlertid treningen fordi Odin ikke viste noen tegn til å være plaget av den diagnosen han hadde fått. Høsten 2004 ble kravet om HD status fri endret, og vi tok B godkjenningen dette året. Vi ble som nevnt A-godkjent ettersøkning året etter.

Odin rakk å delta på ca. 70 redningsaksjoner, hovedsakelig her i nærområdet, men også på flere aksjoner på hovedkurs før han måtte legge inn årene. Odin bidro til å redde liv.

Odin  har lært meg utrolig mye, og har blitt utsatt for det meste. Han ble først godkjent med bringkobbelmelding, så med halsmelding. Vi kom til B-godkjenning i ruin. På hans gamle dager prøvde vi oss også på noen lavinetreninger.

Odin var en racer på vannsøk fra båt. På hovedkurs fikk han trening i søk i ulendt terreng og elvesøk. Han deltok på hovedkurs i alle årene han var godkjent, med unntak av ett år hvor han var på sporkurs i Sverige.

Odin var heldig, og fikk noen fine år også etter at han ble pensjonist. Odin var en utrolig stødig og trygg hund. Han er dypt savnet.

Hilsen makker og matmor Aud

Legg igjen en kommentar